За нас

Britax Römer – по-безопасно пътуване

Повече от 40 години английско-немската компания Britax Römer се грижи за детската безопасност по време на пътуване, като създава сигурни и защитени средства за пътуване.

Детските столчета, които предлага фирмата, са търсени продукти в много страни, продават се в най-търсените сайтове за продажби като Амазон и eBay, и новите модели предлагат все по-големи удобства и безопасност за деца от бебешка възраст до 12-годишни.

Създадена в далечната 1970 година чрез сливане на двете компании Britax и Römer,  днес Britax Römer е водеща в световния пазар за производство на детски столчета за кола, детски колички и други транспортни средства. Високото си качество на разработваните и произвеждани модели днес се е превърнало във фирмена идеология.

През годините компанията се е посветила напълно на детската безопасност при пътуване, като е разработвала и тествала такива модели, които да предлагат максимална сигурност и защита на децата по време на пътуване.

Кратка история на фирмите, обединили усилията си за постигане на качеството на Britax-Römer

Фирмата е основана през 1978 г. чрез обединяване на известния производител на детски столчета Britax и германския производител на столчета Römer. Седалището ѝ е в Андоувър, Хемпшър, Англия.

Фирмата Britax е основана пред 1930-те години и започва дейността си като производител на предпазни колани за възрастни. През 1960-те години на пазара се предлага първият й продукт от сегашния асортимент – детско столче за кола. През 1980-те и 1990-те години столчетата, произвеждани от фирмата Britax, стават популярни в много други страни, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, а също и в Азия и в скандинавските страни.

Фирмата Römer е основана по-рано, през 1870-те години, и започва производство на предпазни каски. Сто години по-късно, в началото на 1970-те години, фирмата променя фокуса си и се специализира в производството на продукти, осигуряващи безопасността на децата. От тогава Römer неизменно е известна марка позната на младите родители в Германия.

Гаранция за безопасността на столчетата на Britax-Römer – система за изпитания, която се използва и в автомобилната промишленост

Доказателство за професионалната задълбоченост на Britax-Römer е фактът, че това е една от малкото марки, които имат своите собствени системи за изпитания при условия на сблъсък (crash tests). Тези системи се използват в автомобилната промишленост, и включването им в производството на детски столчета спомага за осигуряване на оптимална защита за децата в тях.

Поради тази причина Britax-Römer е желан партньор от автомобилни клубове, правителствени агенции и други организации и институции свързани с транспорта.

Още една гаранция за високия професионализъм на фирмата е спазването на строгите изисквания, валидни в автомобилната индустрия, според международния технически стандарт ISO/TS 16949.

Продукти за безопасност на Britax Römer

Предлаганите на пазара продукти на Britax Römer са в голям диапазон – детски столчета за кола, столчета за велосипед, детски колички и цели системи за по-гъвкаво пътуване.

С разработваните нововъведения компанията влияе на целия пазар в индустрията. Така например разработеното през 1997 г. Römer-ISOFIX закрепване е система, която в последствие става международен стандарт за поставяне на автомобилни седалки в превозни средства. Днес фирмата притежава повече от 30 патента, като нейните продукти показват отлични резултати при тестванията.

Britax Römer е една от малкото фирми, производители на безопасни системи за пътуване, които разполагат със собствени краш-тест системи, използвани в автомобилната индустрия за тестване на безопасността при злополуки на пътя.

Продуктите на фирмата отговарят на международните технически стандарти за качество ISO / TS 16949. Известна с постоянните си технически нововъведения, предлагащи по-иновативни и практични решения на родителите, компанията не случайно заема водеща позиция в пазара на детски системи за сигурност при движение.

Изискванията на съвременните родители

Безопасността на децата винаги е в центъра на вниманието на всички производители на детски столчета. Но в съвременните условия родителите търсят столчета, които не само осигуряват достатъчна безопасност, но предлагат и привлекателен стил, лесни са за използване и могат да издържат на големи тежести.

За да отговори на изискванията и да предложи столчета с желаните качества, Britax-Römer разработи нова система за задържане, наречена „Trifix”, за да предложи столчета с по-малка сложност на производство, по-малко тегло и по-ниска цена.

Представители за Britax Römer в България

За да може да продавате продуктите на Britax Römer, трябва да сте сертифициран техен представител, преминал специални обучения с изпити, които да удостоверяват това.

Това се налага поради факта, че преди закупуване на детските столчета за кола Britax-Romer  се изисква професионална консултация със специално обучение, за да може да се инсталират и употребяват по правилен и безопасен начин.

Britax-Romer България е представител в страната, от където може да закупите и да получите необходимото въвеждащо обучение за работа и експлоатация на столчета за кола Britax-Romer.

Информация за представителство на Britax-Römer за България

Преди години, когато търсехме и проучвахме различни детски столчета за кола за нашата 4-годишна дъщеря разбрахме, че моделите на Britax-Römer са единствените в Европа с 5-точков колан. Особено впечатление ни направи това, че тези столчета са обърнати назад.

Започнахме да търсим информация по въпроса и стигнахме до извода, че най-безопасните столчета са тези, които са обърнати назад. Също така разбрахме, че столчетата на Britax-Römer могат да се използват с 5-точкови колани за много по-дълъг период, отколкото всякакви други предлагани на пазара столчета.

Оказа се, че продуктите на фирмата се предлагат в различен вид и функции в различните страни, тъй като поради бюрократични законови ограничения използването на столчета, произведени в един континент, в друг се оказва незаконно. Друг проблем при купуването на столчета от други континенти, например от Америка, е този, че децата на една и съща възраст там може да са с различни килограми, според приетите стандарти.

За да станем представители, ние трябваше да преминем необходимото задължително обучение в централата на Römer в Германия и да получим сертификат, тъй като преди да ги използват, купувачите трябва да бъдат консултирани и обучени в правилно използване.

Българските родители трябва да осъзнаят предимството на возенето в столчета обърнати назад, затова представителството в София се занимава и с консултации и демонстрации на използването им. На клиентите се препоръчва да посетят магазина със собствените си коли, за да могат да пробват столчетата и да преминат необходимото обучение веднага, за да се избегнат рисковете, произтичащи от неправилно инсталиране.

Представителството на Britax-Römer в София е единственото място в България, където родителите могат да закупят детски столчета на фирмата.

Нашите деца заслужават по-безопасно пътуване