Какво представлява i-Size

i-Size е нова европейска наредба за безопасност – ECE R129, действаща от 2013 г. Тя се отнася за детски столчета за кола за деца, които са на възраст под 15 месеца. Допълнителната защита, която столчетата отговарящи на изискванията на наредбата притежават, гарантира безопасно возене в обърнато назад столче, вече за по-дълъг с 3 месеца период, в сравнение с периода от 12 месеца съгласно предходната наредба за безопасност за столчета, използвани в ЕС.

Не е задължително да смените столчето, но по-високата безопасност си струва смяна с модела BABY-SAFE i-Size

Наредбата не изисква смяна на столчетата, съответстващи на предходната наредба ECER44/04. Но новият модел столче на Britax – BABY-SAFE i-Size, ви дава много повече по отношение на закрепване на столчето и защитеност на бебето в него. С по-дългия период на използване до възраст 15 месеца, през които можете да използвате столчето, ще осигурите на малкия човек по-добра защита на главата и врата. Добавете и технологията за странична защита, и можете да бъдете спокойни за сигурността на крехкия бебешки организъм при евентуален сблъсък.

Краче, което се удължава за достигане до пода на колата, за солидна опора

Столчето i-Size е с опорно краче, което се удължава до достигане на пода на колата. Така се осигурява допълнителна опора и стабилност.

Столчето i-Size се инсталира лесно върху базата и има индикатор за правилно инсталиране

Инсталирането на столчето върху базата става лесно, чрез конектори Click & Go. Само с едно щракване ще закрепите столчето към базата. Нещо повече, ако самата база не е инсталирана правилно, ще разберете това веднага, защото няма да можете да закрепите столчето върху нея.

Освен възрастта другите критерии до кога да използвате столчето са теглото и височината на детето

Освен възрастта – 15 месеца, можете да прецените до кога да използвате столчето и въз основа на теглото на детето – до 13 кг, или въз основа на височината – до 83 см.

Подложката за малки бебета осигурява удобство и абсорбира енергия при сблъсък

С подложката за малки бебета се осигуряват две важни предимства – малкият човек може да пътува удобно в столчето, а освен това тя е от енергоабсорбиращ материал и ще увеличи степента на защита при евентуален сблъсък. С израстването на бебето можете да махнете подложката и да регулирате опората за главата, за да е удобно на малкия пътник или пътничка.

Патентована технология LIE-FLAT

Тази технология е предназначена за осигуряване на легнало положение за малкото бебе, чиито мускули са все още неукрепнали. Технологията LIE-FLAT се адаптира според височината на опората за главата. При нагласяне на опората за главата за малка височина технологията се адаптира за осигуряване на легнало положение.

Може ли BABY-SAFE i-Size да се инсталира във всяка кола

Това столче може да се инсталира във всички коли с i-Size възможност, но е подходящо за инсталиране и в коли, снабдени с ISOFIX.

За предпочитане е преди купуване да проверите дали колата ви ще осигури възможност за инсталиране на столчето i-Size. За ваше улеснение Britax има средство за бърза и лесна проверка – просто отворете FIT FINDER и проверете дали вашият модел кола е включен в списъка към столчето i-Size.