Предимството да използвате комбинирани столчета за кола

Комбинираните столчета за кола от Britax са решението за всички изисквания за столчета за деца с тегло от 9 до 18 или до 25 кг. В возенето е обърнато назад до достигане на около 4 години, а след това столчето може да се инсталира за возене обърнато напред.

Защо е важно отначало детето да пътува обърнато назад

Пътуването по този начин осигурява по-голяма безопасност на малкото дете, чийто организъм е неукрепнал и при евентуален инцидент би бил наранен сериозно при политане напред.

Britax-Römer Multitech II

Ето едно от най-популярните сред родителите комбинирани столчета за кола, с дълбоки страни, интегрирано опорно краче и два допълнителни колана за ограничаване на движението. Специалните заключващи механизми за колана и гръдните подложки допълват безопасността и комфорта.

Когато използвате детската седалка Multitech II като бустър, за пътуване на детето обърнато напред, ще използвате допълнителен водач за колана.

Britax-Römer MAX-WAY

С дълбоките страни с мека подплата и опорното краче, закопчалки на коланите и допълнителни стабилизиращи колани, този модел гарантира безопасност и удобство при возене.
Подложката на корема и многото позиции за наклон на облегалката, както и регулируемата подложка за главата, осигуряват удобство според размерите на детето.
MAX-WAY е компактно столче, което може да се монтира дори на средна седалка отзад в колата.

Axkid Minikid

Дълбоките страни на това столче ще абсорбират енергия при сблъсък, за да го предпазят. За осигуряване на защита и удобство столчето е с допълнителни колани, които се затягат автоматично. Опорното краче е гаранция за допълнителна стабилност.
За допълнителен комфорт столчето за кола Axkid Minikid е с 5 позиции на наклон, регулируема подложка за главата, а тази подложка има и допълнителен спирателен бутон за регулирането й точно според височината на детето.
На края е достатъчно да споменем, че Axkid Minikid е утвърден чрез шведския тест Plus, който е най-прецизния тест за безопасност на столчета за возене на деца в коли.
Axkid Minikid е за деца с тегло от 9 до 25 кг.

Axkid Kidzone

Това е още един компактен модел, с автоматично регулиране на коланите, които са от вътрешната страна. Дълбоката странична защита, задължителна за детските столчета за кола, както и дългото опорно краче ще се грижат за безопасността и комфорта на детето.

Опорното краче е с две степени на разтягане, както при Axkid DUOFIX, за удобство при монтиране в различни коли.

При необходимост можете да избирате от 3 позиции на наклон.

И този модел може да се използва за возене обратно на движението до тегло на детето 18 кг, но ако предпочитате возене в посока на движението, можете да използвате столчета на Axkid Kidzone монтирано по този начин още при тегло на детето 9 кг.

Axkid DUOFIX

Това е компактно комбинирано столче, с дълбоки страни за защита на детето, и с автоматично затягащи се колани с уникалната ALR система. Опорното краче на Axkid DUOFIX е с две степени на разтягане, което улеснява монтирането му в различни коли.
Удобствата на това столче включват регулиране на подложката за главата и 3 позиции на наклон на облегалката.
Можете да използвате Axkid DUOFIX като столче за возене обърнато назад с ISOFIX до достигане на тегло на детето 18 кг, или с колан до достигане на 25 кг.