Тестове за безопасност на столчетата за кола от независими организации

Резултатите от тестовете за безопасност на столчетата за кола на Britax-Roemer, провеждани от независими организации за безопасност, доказват тяхната безопасност. Нещо повече, те доказват, че тези столчета предлагат безопасност, превишаваща настоящите изисквания.

Тестовете се провеждат от независимите организации Euro NCAP и немската Stiftung Warentest и автомобилният клуб ADAC.

Организацията Euro NCAP

Euro NCAP организира тестове за условия на сблъсък за най-продаваните в Европа коли. Тя има клонове във всички европейски страни. Провежданите от Euro NCAP тестове спомагат за въвеждането на подобрения в дизайна на новите коли.

Тестовете при сблъсък включват условия на челен и страничен сблъсък. В течение на тези тестове широко се използват продуктите на Britax-Roemer. Причината е установеното от Euro NCAP високо ниво на безопасност за децата, пътуващи в такива столчета.

Организацията добавя точки за по-голяма безопасност, ако дадената кола осигурява безопасно пътуване за деца. При оценката на безопасността се вземат предвид средствата, ограничаващи движението на децата при пътуване в колата. Организацията предлага и списък на средствата за ограничаване на движенията на пътуващите в колата деца, заедно с кратки данни за тях. Към допълненията, които осигуряват безопасността на децата при возене, спадат точки за окачване на колани ISOFIX, каквито се предлагат със столчетата на Britax-Roemer.

Организацията Stiftung Warentest

Германската организация за защита на потребителите Stiftung Warentest е една от водещите организации в Европа. Тя провежда независими тестове на различни продукти. Сред тях са столчетата Britax- Roemer.

Тестовете, провеждани от организацията Stiftung Warentest, са особено важни. С тях организацията установява полезността и безопасността на продуктите, а освен това тя се стреми да обучава потребителите да използват продуктите по най-добрия начин, с най-малък риск за здравето и за околната среда. Образците, с които се провеждат изпитанията, се купуват анонимно от магазините и се изпитват от независими експерти. След тестовете резултатите се изпращат на производителите. Сред резултатите за 2014 година са и резултатите от изпитването на столчета Britax.

Това е най-големият германски автомобилен клуб, а също и най-големият в Европа, който редовно публикува карти, даващи информация за безопасността на пътищата в страната. Тези карти показват до каква степен даден път осигурява защита на потребителите при пътни инциденти. Освен това клубът ADAC провежда тестове на продукти като столчета за кола, за да установи степента на безопасност, която предлагат те за децата, пътуващи в тях. За съставянето на картите за безопасност на пътищата и на продуктите, включително столчетата за кола, се използват специално оборудвани коли.

Тестовете на столчета за кола се провеждат при спазване на строги изисквания. Като част от тях, ADAC заснема и кратки филми, ясно показващи какви сили действат на столчетата при пътни инциденти и как столчетата запазват децата, пътуващи в тях.