Britax оглавяват класацията за най-добрите комбинирани столчета за кола за 2014 година

Комбинираните столчета за кола предлагат удобства и безопасност. В списъка на най-добрите столчета за кола за 2014 г., съставен и предложен от parenting.com, виждаме модели на фирмата Britax:

  • Pioneer 70 Harness-2-Booster – на осмо място
  • Advocate G4 Convertible – на седмо място
  • Marathon G4 Convertible – на второ място

и несъмненият победител, отново продукт на Britax – Marathon 70-G3, столчето, което е на първо място в списъка.

Безопасността е един от основните критерии за избора на най-добрите комбинирани столчета. Абсорбиращите енергия при сблъсък материали са едно от основните предимства, осигуряващи безопасност. Удобството е следващият критерий. То включва възможност за регулиране на опората за главата, за регулиране на колана, различни позиции на наклон, възможност за сгъване (която несъмнено ще намерим при моделите на Britax), възможност за лесно миене, поставка за чаша. Лесното инсталиране е също основен принцип при търсенето на столчетата за кола, и в това отношение Britax отново се откроява.

Цените на столчетата са важни за избора, тъй като някои родители търсят непременно най-високата безопасност и удобство, без значение на цената, а други предпочитат столче на по-умерена цена, което могат да си позволят според ограничения си бюджет.

Сред списъка на най-добрите столчета за 2014 г. тях има определено скъпи модели, като Britax Marathon G4 или Peg Perego Convertible Premium Infant. От друга страна, ако родителите държат да изберат комбинирано столче от списъка на най-добрите за 2014 г., те имат и избор на по-евтини модели.

Да разгледаме предимствата на столчетата на Britax

Ако ви е необходимо комбинирано столче на средна цена, изберете Britax Pioneer 70. В това столче ще намерите солидна стоманена конструкция и компресиращи материали за намаляване на движението напред при сблъсък. С Britax Pioneer 70 ще осигурите на детето и защита от страничен сблъсък. Столчето може да се използва докато детето достигне тегло 32 кг.

Изберете столчето на Britax – Advocate G4, класирано на седмо място, с всички предимства на G серията на фирмата – висока безопасност и удобство. С него детето ви ще получи защита от страничен сблъсък, благодарение на абсорбиращия енергия при сблъсък материал. Това е подобрен вариант на модела G3 – промените включват подложка за гръдния кош с един колан и ниско разположена система на закопчаване. Но общо взето серията G3 предлага същата безопасност, затова ако сте с ограничен бюджет, по-добре се спрете на G3.

Столчетата на първите две позиции заслужават най-голямо внимание, още повече че те са продукти на дългогодишната работа на Britax. На второ място е столчето Marathon G4, с изключително лесно инсталиране, характерно за серията Britax Marathon. Стоманената рамка осигурява здравина, а за намаляване на движението напред Britax използва абсорбиращи енергия материали. Центърът на тежестта при това столче е оптимизиран, така че безопасността винаги е висока, при пътуване в посоката на движението или обратно на него. Ще добавим регулируемите възглавнички към удобствата на това столче.

Най-високо оцененото столче Britax Marathon 70-G3 предлага технологията SafeCell за промяна на центъра на тежестта, така че при сблъсък детето да не политне напред или назад. То е по-евтин вариант от Marathon G4, при почти същите характеристики.