Britax предлага решение за отстраняване на проблеми при използването на бутона за застопоряване

Модели, засегнати от проблема

роблеми при закрепването се наблюдават в комбинираните столчета Marathon Clicktight (CT), Boulevard CT, Advocate CT, които са произведени между 1 август 2014 г. и 29 юли 2015 г. Пълния списък на моделите столчета, при които се наблюдава този проблем, можете да видите тук.

Britax Römer в България не предлага на нашия пазар столчета за кола от посочените модели.

Проблемът

Проблемът възниква поради дефект в бутона за освобождаване на колана: бутонът може да заседне в долна позиция и коланът няма да бъде затегнат добре. При използване коланът може лесно да се разхлаби.

Ако имате проблем с бутона за застопоряването, временно престанете да използвате столчето

Ако при използването на столчето, произведено в периода 1 август 2014 г. – 29 юли 2015 г., изпитате проблем с бутона, незабавно престанете да го използвате. Изчакайте до получаването на комплекта за отстраняване на проблема

Какво можете да направите, ако бутонът за застопоряване на колана заседне

За да освободите заседналия бутон, отворете ClickTight панела и изтласкайте лоста на механизма на бутона. След изтласкването му можете за затегнете колана и той ще остане затегнат по време на пътуването. Разбира се, след пътуването трябва временно да престанете да използвате столчето и да спазите инструкциите на Britax.

Ако моделът на столчето ви е в дадения списък, но не сте срещали проблеми със застопоряването

Ако столчетата от горепосочените модели са били използвани редовно известно време и проблемът със застопоряването на колана не е възниквал, няма вероятност той да се появи в бъдеще. Ако можете да затягате колана и бутонът не засяда, няма причини за безпокойство.

Как да регистрирате столчето си

Можете да регистрирате столчето си на следния адрес:https://us.britax.com/service-support/product-registration/.

Ако регистрирате столчето си в срок от 7 до 10 дни, ще бъде изпратен нов комплект за закрепване. В него ще има суха смазка, която не се замърсява и не намалява качеството си в течение на времето. Комплектът ще включва и етикет, който ще посочва, че е била приложена смазка.